Un grup de turistes catalans, atrapats a Etiòpia per l’enfrontament entre grups armats

El Ministeri d'Exteriors treballa en una “solució coordinada” amb les autoritats locals i altres ambaixades

La consellera d'Acció Exterior i Unión Europea, Meritxell Serret, en una entrevista a l'ACN (Natàlia Segura)
La consellera d'Acció Exterior i Unión Europea, Meritxell Serret, en una entrevista a l'ACN (Natàlia Segura).

Un grup de turistes catalans han quedat atrapats a Etiòpia arran de l’esclat de violència entre milícies regionals i l’exèrcit a la regió d’Amhara, i estan pendents de ser repatriats. Com ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l’ACN, diversos catalans es van veure sorpresos pels enfrontaments entre grups armats al nord del país i, malgrat poder fugir de la zona més directament afectada, encara no han pogut tornar. Fonts diplomàtiques espanyoles diuen que estan treballant en una solució “coordinada” amb les autoritats locals, organitzacions internacionals i altres ambaixades.

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha assegurat aquest matí a RAC1 que “tenen un contacte constant” amb el ministeri central i amb els catalans que estan atrapats. “Sabem que és un grup de 19 persones, la majoria d’ells catalans. Treballem perquè com més aviat millor puguin sortir d’aquesta situació, enmig d’un conflicte armat”, ha explicat. Des del govern central continuen treballant amb diverses ambaixades d’altres països per coordinar una sortida de tots els ciutadans.

Tot i que el rescat està en mans del Ministeri d’Afers Exteriors, des de la Generalitat estan en contacte amb els afectats i els han ofert atenció psicològica. “Estan en bon estat i tenen aliments i aigua que els proporcionen des de l’hotel”, han apuntat les fonts diplomàtiques espanyoles. També s’han posat en contacte amb els alcaldes de les poblacions d’on provenen els turistes en qüestió.

El conflicte va començar el dia 1 d’agost, i des del dia 4 el govern d’Etiòpia ha decretat l’estat d’emergència a la regió d’Amhara. El govern central ha instat els ciutadans atrapats a no abandonar l’hotel on es troben mentre segueixen les gestions per repatriar-los.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari