El govern català acusa l’executiu central de posar “bastons a les rodes” a la lluita contra la sequera

El conseller d'Acció Climàtica nega que hi pugui haver errors en el decret llei de mesures per la manca d'aigua

    El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, atén els mitjans de comunicació (ACN)

    El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha acusat aquest dilluns al govern central de posar “bastons a les rodes” en la lluita contra la sequera després que l’executiu de Pedro Sánchez hagi amenaçat de dur al Tribunal Constitucional (TC) el decret llei aprovat el maig. “El nostre redactat és més garantista que molts dels que hi ha aprovats a Espanya. No entenem aquesta interpretació que fa el PSOE, el govern de l’Estat, d’una llei que el mateix PSC ha recolzat“, ha assenyalat el conseller en declaracions a la premsa.

    Segons l’executiu central, la llei catalana permet utilitzar la contractació d’emergència sense que es compleixin alguns dels requisits que estableix la Unió Europea i sense necessitat de justificació en molts casos, motiu pel qual la setmana passada va iniciar els tràmits per impugnar la normativa. El govern espanyol, però, afirma que vol negociar amb la Generalitat per evitar anar al TC.

    Mascort ha descartat que hi pugui haver errors en una norma que diu “explícitament” que complirà les lleis europees i estatals i ha detallat que encara “no és segur” que aquest assumpte acabi al tribunal. “Primer hi ha el procediment bilateral per veure com entenem l’un i l’altre la interpretació dels articles i, en el cas que no ens poséssim d’acord és quan l’Estat pot decidir portar-ho al Constitucional”, ha detallat el conseller, que espera que el govern del PSOE o qui hi hagi en aquell moment no demani la suspensió de la llei.

    Per la seva banda, la consellera de Territori, Ester Capella, ha instat el PSC a fer respectar davant el PSOE les lleis que ells mateixos aproven al Parlament, i ha considerat que a l’executiu central “li importa zero” la sequera que afecta Catalunya i que tracta com a ciutadans “de segona” els catalans.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari