Desmantellat a Tarragona un grup falsificador de certificats per renovar el permís de conduir

La Policia Nacional deté dues persones i n'investiga dues més per una trama que captava gent gran com a clients

Un cotxe de la Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a Deltebre (Baix Ebre) dues persones i n’investiga dues més per un delicte continuat de falsedat de certificats i per un altre d’intrusisme professional, presumptament comesos facilitant certificats mèdics per renovar el permís de circulació, a canvi d’entre 100 i 170 euros, a persones d’edat avançada i amb malalties cròniques.

La investigació va iniciar-se la primavera de 2022 quan la policia va tenir constància que una sèrie de persones havien renovat el permís de conduir sense haver superat la revisió mèdica. En total es van detectar 152 persones a la província de Tarragona que haurien renovat el permís de conduir de manera irregular.

Les indagacions van determinar que els fets havien passat en un Centre Mèdic de Reconeixement de Conductors de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) i van permetre identificar-ne els dos responsables i dues persones que captaven els avis a casa seva o en bars i comerços, relata l’ACN.

El titular del centre era doctor, però havia mort el 2015. No obstant això, la instal·lació havia continuat funcionat sota la direcció del fill del facultatiu, en col·laboració amb un altre metge, fet sobre el qual la Direcció General de Trànsit (DGT) ha apuntat que no tenia coneixement.

Dels 33 conductors que van declarar per haver passat la revisió al centre investigat, la majoria presentava problemes de mobilitat, manca de coordinació motora i, alguns d’ells, malalties degeneratives com ara Alzheimer o Parkinson, i van afirmar que se sentien enganyats, afegeix la mateixa informació.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari