Un error informàtic provoca retards i cancel·lacions al Prat

L'avaria ja està resolta, però es preveu que s'acumulin retards durant la resta del dia

Aeroport del Prat

Un error al sistema informàtic que controla els plans de vol ha provocat una aturada total durant aproximadament dues hores dels vols que havien de sortir o aterrar a Catalunya, Balears i el País Valencià. Una incidència que coincideix amb un dels dies més forts de la temporada perquè és un dels caps de setmana de més activitat de l’any. Per exemple, al Prat hi ha previstes prop de 3.500 operacions entre avui i diumenge.

Al Prat, una cinquantena de vols s’han vist afectats per aquesta avaria i han registrat retards d’entre una i dues hores. A hores d’ara, la incidència està resolta i la situació s’està estabilitzant, però es preveu que els retards s’acumulin al llarg de tota la tarda.

En concret, l’error s’ha detectat al sistema informàtic SACTA, que l’empresa Enaire utilitza en la gestió del trànsit aeri. El sistema, que ha caigut cap a les dotze del migdia i s’ha resolt al cap de dues hores, ha afectat centenars de vols a la zona est de l’estat espanyol.

La incidència també ha obligat a cancel·lar diversos vols de companyies diferents que sortien aquest divendres des de Barcelona, amb destinacions com Roma, París, Granada i Brussel·les.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari