L’executiu central autoritza les CCAA a limitar les VTC per raons mediambientals o de trànsit

La pròrroga del reial decret per afrontar l'impacte de la guerra a Ucraïna inclou la declaració del taxi com a servei públic amb requisits "més exigents"

Nadia Calviño

El govern d’Espanya ha autoritzat aquest dimarts les comunitats autònomes i entitats locals a dotar-se de noves eines per “limitar i ordenar” el sector dels vehicles de transport amb conductor (VTC) interurbans per raons mediambientals o de gestió de trànsit, segons ha explicat la vicepresidenta primera i ministra d’Economia, Nadia Calviño.

Aquesta és una de les mesures incloses en la pròrroga del reial decret llei aprovat per l’executiu central amb l’objectiu d’afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna.

A més, s’hi fa constar la declaració del taxi com a servei públic acompanyada de requisits “més exigents”, i que els titulars del VTC siguin propietaris o arrendataris dels vehicles durant un període superior de tres mesos.

Calviño també ha detallat que el reial decret inclou un augment de les exigències per a la reducció de les emissions de CO2 a les autoritzacions de VTC pendents de la seva aprovació.

L’executiu de Pedro Sánchez sosté que les mesures encaixen en el marc de la Unió Europea i cerquen la “proporcionalitat, la competència lleial, la lluita contra les males pràctiques i la protecció de l’interès general”, recull l’ACN.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari