La Generalitat es persona com a acusació en un cas de tortures del franquisme

Ubasart presenta com a "pionera" l'acció de suport al querellant, el sindicalista Carles Vallejo, per "establir la veritat jurídica dels fets"

La consellera Gemma Ubasart i el sindicalista Carles Vallejo

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat s’ha personat “de manera pionera” com a acusació popular en el cas de tortures franquistes a la comissaria de la Via Laietana de Barcelona pel qual es va querellar el sindicalista Carles Vallejo.

En una roda de premsa compartida amb Vallejo, la consellera Ubasart ha manifestat que “és l’hora d’obrir processos judicials amb relació al franquisme”, que siguin “reparatius per a les víctimes i per a la societat”.

“Ho fem en defensa dels drets del conjunt de la ciutadania per fets delictius que afecten de manera molt greu els drets fonamentals. Des de la transició i fins avui s’ha optat majoritàriament per l’oblit, per girar full, per no investigar els crims de la dictadura”, ha lamentat Ubasart.

La titular de Justícia, Drets i Memòria ha dit, a més, que han “aprofitat tots els elements” per “explotar al màxim les escletxes per fer avançar els drets humans”, abans d’afegir que l’objectiu és “establir la veritat jurídica dels fets”, ja que “som conscients” que no és el moment d’aconseguir un càstig.

Vallejo, que va interposar la querella per tortures el passat mes de novembre, acompanyat de l’associació defensora dels drets humans Irídia i d’Òmnium Cultural, ha recordat que les tortures són “delictes imprescriptibles” i ha expressat la voluntat que la querella siguin un element “mobilitzador, de denúncia i de lluita”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari