El govern català carrega contra la detenció de l’alcaldessa de Sitges

La consellera Capella la troba "inapropiada" i "inadequada", i afirma que va vulnerar la pressumpció d'innocència

Ester Capella

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, ha considerat “inapropiada” i “inadequada” la detenció de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC), per presumpta malversació i prevaricació, en una entrevista concedida aquest dijous a Catalunya Ràdio.

Capella ha criticat que la detenció es practiqués sense una ordre de detenció contra l’alcaldessa per part del Jutjat d’Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, que investiga el cas, fet que han confirmat a Europa Press fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per bé que aquesta ordre no és necessària perquè la policia fes les detencions.

La consellera Capella, que va ser titular de Justícia durant la legislatura anterior, ha lamentat que “es va vulnerar la presumpció d’innocència i el que s’ha fet és la pena de telenotícies“, el mateix parer que ha expressat aquest dijous el degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Jesús Sánchez.

A més, ha destacat que “una investigació judicial no pressuposa que aquella persona sigui culpable d’absolutament res” i que Carbonell va comunicar als serveis jurídics de l’Ajuntament de Sitges els fets pels quals se la investiga.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari