Un pacte a Sitges liderat per ERC fa trontollar la investidura de la candidata de Junts

Esquerra, SGI, comuns i FETS acorden un quadripartit que depèn del vot de la regidora de Guanyem

Ajuntament de Sitges
Ajuntament de Sitges

La investidura de la guanyadora de les eleccions a Sitges, Mònica Gallardo (Junts), penja d’un fil. La candidata de Junts va tancar un acord per arribar a l’alcaldia amb el PSC-El Margalló, amb el qual sumen 8 dels 21 regidors del ple, i va instar Verds-En Comú Podem a reforçar l’aliança amb els seus dos representants. Aquest dijous al vespre, però, un pacte quadripartit liderat per ERC ha provocat un gir de guió: els republicans han tancat un acord de govern amb els comuns, Sitges Grup Independent i FETS per Sitges que suma 10 regidors, i han emès un comunicat en què demana a la regidora de Guanyem donar-los suport en la investidura, fet que desbancaria Gallardo. Guanyem celebra una assemblea aquest vespre per decidir el vot de demà dissabte.

L’acord del quadripartit suma els 4 regidors d’ERC, els 3 de Sitges Grup Independent, els 2 de comuns i el representant del nou partit municipalista FETS. Si reben el suport de Guanyem en la investidura, el pacte suposarà la continuïtat de la republicana Aurora Carbonell a l’alcaldia durant els pròxims tres anys, i el darrer tram de mandat el lideraria la candidata dels comuns, Carme Gasulla. Durant l’última legislatura, ERC ha governat amb Guanyem i Sitges Grup Independent (SGI), però després dels resultats del passat 28-M, Guanyem ja va dir que aquesta vegada no entraria a formar govern amb cap formació.

Fonts de Guanyem consultades per l’ACN han apuntat que l’acord del quadripartit inclou diverses propostes programàtiques que la formació havia plantejat “com a condicionant per investir un alcalde progressista”. Després de ser partícips de les negociacions del pacte a quatre durant les últimes setmanes, veuen amb bons ulls la proposta per investir Carbonell, i confien que l’assemblea d’aquest vespre acordarà donar suport a la candidata republicana al ple d’investidura de dissabte.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari