El desacord independentista a les diputacions de Tarragona i Lleida enfronta Junts amb ERC

Els dos partits s'acusen mútuament i donen versions contraposades de les negociacions

Aragonès amb Batet

Junts i ERC s’acusen mútuament de la falta d’acord a les diputacions de Tarragona i Lleida, on els republicans finalment han pactat amb el PSC. Tant Junts com ERC asseguren que van oferir un pacte per repartir-se la presidència d’aquestes institucions, de tal manera que la de Tarragona fos per als republicans i la de Lleida per a Junts. Tanmateix, Junts diu que ERC ho va rebutjar, i ERC afirma el mateix a la inversa.

Segons el partit d’Oriol Junqueras, ells també van posar sobre la taula una fórmula “2+2”, és a dir, dividir-se la presidència a les dues diputacions dos anys per a cada partit. Junts afirma que a Ginebra s’havia arribat a un principi d’acord “sense concretar” com seria aquest 2+2 però ERC culpa Junts de rebutjar aquesta opció.

En canvi, el partit de Laura Borràs i Jordi Turull nega que hagi estat així i critiquen que el pacte d’ERC amb el PSC perquè, segons ells, “no va en línia amb el front comú” de l’independentisme proposat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Segons fonts del partit, hi ha molt malestar a Junts per aquest acord, ja que consideren que va en contra de la unitat que demanava Aragonès. De fet, les mateixes fonts asseguren que havien paralitzat converses amb el PSC a Tarragona per aquesta crida. Ara a Junts veuen com a “falsa” la proposta d’ERC.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari