CCOO critica l’encariment “desproporcionat” del menjador escolar marcat per Educació

El sindicat alerta que beneficia les empreses adjudicatàries del servei i perjudica les famílies

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a Sant Cugat del Vallès (Generalitat de Catalunya)
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a Sant Cugat del Vallès (Generalitat de Catalunya).

CCOO ha mostrat aquest dijous la seva oposició a l’increment del preu del menjador escolar fixat pel Departament d’Educació de la Generalitat, un encariment que puja fins als 6,91 euros per àpat l’import, un 5,6% més que el curs 2022-2023.

El sindicat considera que es tracta d’un increment “desproporcionat” que beneficiarà les empreses adjudicatàries del servei de menjador, per l’ampliació del marge de benefici, en detriment de les economies familiars.

CCOO, a més, ha criticat que Educació no ha tingut en compte les necessitats del personal de lleure educatiu i ha exigit un increment salarial superior per a aquest sector acompanyat d’una millora de les condicions laborals.

En concret, la responsable del sector de Lleure Educatiu i Sociocultural de la Federació d’Educació de CCOO, Cristina Broto, ha lamentat que l’encariment del menjador escolar “només segueix els criteris de les empreses de lleure educatiu sense tenir en compte els treballadors i treballadores del sector ni tampoc les famílies”.

Així mateix, ha exigit a la Generalitat una regulació més clara del funcionament dels menjadors i “polítiques públiques perquè aquest augment de preu no recaigui sobre les famílies”.

(Visited 180 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari