Vilagrà retreu a Junts que denunciés el govern català a la JEC per fer “electoralisme”

La consellera de la Presidència considera que "no ens hauríem d'atacar i retreure coses a través de la Junta Electoral"

    La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en la sessió de control al Parlament

    Foto: Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte)

    La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha retret a Junts que durant la campanya electoral denunciessin el govern català a la Junta Electoral Central (JEC) per suposadament fer “electoralisme”. “Vostès a la JEC l’han patit més que ningú”, ha dit la consellera, que ha afegit: “No m’encaixa aquesta confiança cega que demostren quan la JEC ja s’ha extralimitat en les seves funcions al Parlament o altres llocs”.

    Vilagrà ha recordat les decisions de l’òrgan electoral sobre l’expresident Quim Torra i les retirades d’escons parlamentaris, i s’ha mostrat “convençuda” que quan la presidència de la Generalitat era de Junts el cap de l’executiu actuava “amb la màxima bona fe i en pro de l’interès públic”. “Penso honestament que no ens hauríem d’atacar i retreure coses a través de la JEC”, ha insistit. La consellera ha respost així a una interpel·lació de la portaveu parlamentària de Junts, Mònica Sales, que ha retret a l’executiu català que durant la campanya fes anuncis, promeses i “autobombo”.

    Junts va denunciar a la JEC la campanya de prevenció d’incendis, l’anunci sobre expropiacions d’habitatges, noves places de bombers i una nota de premsa de la conselleria d’Educació. La JEC va concloure que el govern català havia vulnerat en diverses ocasions la prohibició d’exaltar èxits de la seva gestió en període electoral – en el cas de la campanya d’incendis i la comunicació d’Educació- però va descartar aplicar sancions perquè no creia que fos “greu o reiterat”.

    (Visited 32 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari