La JEC conclou que el govern català ha vulnerat la prohibició d’exaltar èxits

L'òrgan electoral estima parcialment la denúncia de Junts, però descarta sancions

  El president del govern de la Generalitat, Pere Aragonès

  La Junta Electoral Central (JEC) ha conclòs que el govern de la Generalitat ha vulnerat en diverses ocasions la prohibició d’exaltar èxits de la seva gestió en període electoral. En un acord fet públic aquest dimecres, la JEC estima parcialment la denúncia presentada per Junts, i creu que unes afirmacions del president de l’executiu català, Pere Aragonès, i una nota de premsa del Departament d’Educació incompleixen la llei electoral.

  Concretament, la JEC considera que les declaracions que Aragonès va fer el 5 de maig, en la presentació de la campanya forestal contra incendis, i la nota de premsa del 2 de maig d’Educació suposen un incompliment de l’article 50.2 de la llei electoral, perquè no van ser “campanyes informatives que resultin imprescindibles per a la salvaguarda de l’interès públic”.

  Tanmateix, la JEC descarta obrir cap expedient sancionador perquè no hi veu un incompliment greu o reiterat. En aquest sentit, l’òrgan electoral remarca que les referències que conté la denúncia són “aïllades”. “No s’acredita, per tant, que existeixi una vulneració ‘sistèmica’ (com diu el denunciant) de l’article 50.2, per la qual cosa no es contempla l’adopció de cap altra mesura addicional més enllà de declarar la vulneració d’aquest precepte”, diu la JEC.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari