El Suprem rebutja la suspensió cautelar de l’acord de la JEC que retira l’escó a Borràs

L'alt tribunal no creu que suposi un dany irreparable i fa prevaldre l'aplicació de la llei electoral

  La presidenta de Junts, Laura Borràs, durant l'acte de campanya a Vic (ACN)

  El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat la suspensió cautelar de l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) del 3 de maig que deixa sense efecte la credencial de diputada de Laura Borràs al Parlament. L’alt tribunal ja va denegar la suspensió cautelaríssima del mateix acord sol·licitada per Borràs i va decidir tramitar-lo com un incident de suspensió ordinari i no urgent, i ara també ha descartat la suspensió per aquesta via.

  La sala contenciosa-administrativa del Suprem no veu raons que justifiquin paralitzar la retirada de l’acta fins que es resolgui el fons de la qüestió perquè no creu que impliqui un dany irreparable. El Suprem defensa, a més, que ha de prevaldre l’aplicació de la llei electoral sobre les causes d’inelegibilitat sobrevinguda.

  “En aquest moment, més aviat, l’aparença de bon dret es torna contrària a la suspensió, sense que prejutgem el fons de l’afer. A més, com recorda el ministeri fiscal, la mateixa LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General) fa tal ponderació de l’interès general afectat a conseqüència de la condemna penal d’un representant parlamentari”, diu la interlocutòria.

  L’alt tribunal també afirma que està en disposició de resoldre sobre el fons de la qüestió “en un termini raonable”. El Suprem ja va rebutjar els recursos de Quim Torra i Pau Juvillà, a qui la JEC va retirar també l’acta de diputats amb el mateix argument que a Borràs i sense sentència ferma.

  (Visited 90 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari