Interior demana explicacions a Barcelona i Mataró per les últimes actuacions policials

La Guàrdia Urbana va carregar contra membres d'un esplai i la Policia Local de Mataró va detenir un home amb violència

  Cotxe de la Guàrdia Urbana a Barcelona

  El Departament d’Interior de la Generalitat ha enviat cartes a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (comuns), i a l’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), demanant explicacions per les últimes actuacions de les seves policies que han generat polèmica, segons han explicat fonts coneixedores a l’ACN. Les cartes les signa la Sònia Andolz, directora general d’Administració de Seguretat, que reclama aclarir els detalls que han motivat les actuacions policials i si s’ha obert algun tipus d’investigació per aclarir els fets.

  En concret, es tracta de l’actuació de la Guàrdia Urbana contra membres d’un esplai en una festa el cap de setmana passat al Barri Gòtic de Barcelona, on es van utilitzar les porres i l’esprai pebre, i la detenció per part de la Policia Local de Mataró d’un home acusat de resistència i atemptat contra l’autoritat després d’aparcar el cotxe damunt la vorera i d’una altra persona per intentar obstruir l’actuació policial.

  En el cas de Barcelona, l’Ajuntament ja va avançar que s’havia obert una investigació interna i diversos regidors van qüestionar l’actuació de la Guàrdia Urbana. Els fets van passar quan l’esplai Santa Maria del Pi celebrava la festa del seu 49è aniversari. Tenien autorització per celebrar un concert, però aquest havia de finalitzar a dos quarts de dues de la matinada i a les dues encara hi havia soroll. Tot plegat va acabar amb dues detencions per resistència i dos agents ferits. La Guàrdia Urbana va utilitzar les porres i l’esprai pebre i l’esplai denuncia “violència policial”.

  Pel que fa a Mataró, en les imatges de la detenció s’aprecia com els assistents retreuen l’actuació de la policia per la seva contundència, donat que l’home es troba estès a terra i el retenen, i que un agent colpeja amb la seva defensa un altre home. Tot plegat en un operatiu amb nombrosos agents del cos local, molts dels quals amb la defensa a la mà. En el vídeo, també se sent com els presents traslladen als agents que l’home estava recollint la seva mare del bar, que patia Alzheimer. El Sindicat d’Habitatge de Mataró ha criticat l’actuació, tot apuntant que, segons els veïns, la dona també té problemes de mobilitat, motiu pel qual el sindicat s’ha posat a disposició de la família de l’afectat.

  (Visited 28 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari