Les reserves d’aigua de la CHE, per sota del 50% de la capacitat total

Hi ha 3.886 hectòmetres cúbics d'aigua, mentre que l'any passat se superaven els 6.000, un 76% de la capacitat total

El pantà de Rialb a menys del 7% de la seva capacitat (ACN)

Les reserves d’aigua embassada al conjunt de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ja es troben per sota del 50%, en concret al 49% amb un total de 3.886 hectòmetres cúbics embassats, mentre que l’any passat per les mateixes dates s’arribava als 6.069 hectòmetres cúbics, el 76% de la capacitat total. Des de finals d’abril la situació ha empitjorat per la falta de precipitacions i també perquè no hi ha hagut desgel, ja que a l’hivern ha nevat molt poc.

La presidenta de l’organisme, María Dolores Pascual, ja va avançar dijous passat que a finals de mes, la meitat de la conca es trobaria en estat d’emergència. Segons l’informe setmanal que facilita la CHE sobre l’estat de la conca, l’energia hidràulica potencial és de 1.899 gigawatts, el que representa un 41% de la capacitat màxima de la conca.

Les pluges dels darrers dies a la província de Lleida, que han caigut principalment a les comarques del Pirineu, han fet augmentar el volum dels principals embassaments de la CHE a Catalunya, però molt lleugerament. És el cas de l’embassament de Rialb, que ha guanyat 2,32 hectòmetres i ara arriba als 29,3 dels 403,6 que té en total. Aigües amunt, l’embassament d’Oliana ha augmentat menys, només 0,78 hectòmetres que li permeten arribar als 41 hectòmetres dels 84,3 que té.

Pel que fa als sistemes de regadiu, el del canal d’Urgell, que inclou també el Segarra-Garrigues, se situa a 336,7 hectòmetres cúbics, el 36,6% del total de 920,7 hectòmetres als quals pot arribar. Al canal d’Aragó i Catalunya també es fan evidents les restriccions i a la part del Noguera Ribagorçana s’arriba a un 30,5% del volum total.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari