Junts pregunta a Sánchez quan pensa complir amb el que diu l’ONU sobre Puigdemont

El Comitè de Drets Humans de l'organisme afirma que l'Estat va violar els drets polítics de l'expresident

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya.

El grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats ha registrat una pregunta a la mesa de la cambra baixa en què pregunta al govern espanyol “quan pensa complir” amb el que li demana Nacions Unides.

La diputada Míriam Nogueras signa la pregunta formulada després que el Comitè de Drets Humans de l’organisme internacional hagi afirmat que l’Estat va violar els drets polítics de Carles Puigdemont en impedir-li accedir a l’acta de diputat al Parlament abans que hi hagués una sentència ferma contra ell.

El partit recorda que els dictàmens de l’ONU són d’obligat compliment. En aquest cas, Nacions Unides demana a l’Estat que apliqui “totes les mesures necessàries per evitar que es cometin violacions semblants en el futur”.

Segons Puigdemont, es tracta d’una decisió “importantíssima” perquè és la “primera vegada que les Nacions Unides surt a la defensa dels drets polítics d’una persona que és a l’exili. Concretament, diu que l’Estat espanyol va vulnerar el dret a la participació política, que diu literalment és “l’essència del govern democràtic”.

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha anunciat també que el partit demana la compareixença de Pedro Sánchez i Félix Bolaños a la cambra alta.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari