Cs demana a la JEC que actuï contra la Mesa del Parlament per no retirar l’escó a Borràs

El partit demana que s'obri un expedient sancionador contra Vergés i que l'afer s'elevi a la Fiscalia

    El líder de Cs, Carlos Carrizosa, parlant amb membres del partit a Figueres (ACN)

    Ciutadans (Cs) ha presentat una sol·licitud perquè la Junta Electoral Central (JEC) actuï contra els membres de la Mesa del Parlament per no fer efectiva la retirada de l’escó a la presidenta suspesa de la cambra catalana, Laura Borràs. A l’escrit, el partit reclama que “s’obligui la Mesa a complir la llei”, com ha subratllat el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, i vol que la JEC obri “un procediment sancionador” contra la presidenta en funcions, Alba Vergés, i la resta de membres de la Mesa per no haver retirat encara l’acta a Borràs, “desafiant obertament” el que va manar la JEC. La formació taronja també reclama que l’afer s’elevi a la Fiscalia, perquè creu que l’actitud de la Mesa pot constituir “un delicte de desobediència”.

    La sol·licitud de Cs perquè la JEC actuï s’ha presentat aquest dijous, coincidint amb la reunió de l’òrgan electoral, tot i que el cas no era a l’ordre del dia. El partit insisteix a criticar que no s’hagi donat de baixa a Borràs, després que la JEC li retirés l’escó el 3 de maig, i que hagin presentat al·legacions per un procés que consideren “ferm i definitiu”. Carrizosa considera que “s’està allargant el compliment de la retirada de l’escó perquè estem en període electoral”, i ha assegurat que el “PSC, ERC i Junts miren cap a un altre costat”. Per això, reclama que s’hagi d’acatar “immediatament” la retirada d’escó.

    A principis de maig, la JEC va retirar l’escó del Parlament a Borràs, després que fos condemnada per prevaricació i falsedat documental i inhabilitada per la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El 10 de maig, per una reclamació de Cs, PPC i Vox, l’òrgan electoral va donar cinc dies al Parlament de Catalunya per informar sobre què havien fet per fer efectiva la retirada de l’acta de diputada a la presidenta suspesa. El Parlament ha respost aquest dimecres que ha presentat un recurs al Tribunal Suprem demanant que, com a mesura cautelar, suspengui la decisió de la JEC fins que resolgui el fons de la qüestió.

    (Visited 24 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari