Preacord per desconvocar la vaga a la Seguretat Social

El ministre Escrivá afirma que en un semestre la plantilla incrementarà 3.000 treballadors

José Luis Escrivá

José Luís Escrivá s’ha mostrat aquest dilluns “optimista” pel que fa al conflicte amb el personal de la Seguretat Social, dos sindicats del qual, CCOO i CSIF, han convocat vaga davant “l’abandonament i el deteriorament d’un dels serveis públics amb major demanda de la ciutadania”.

Aquest dimarts hi ha convocada una reunió entre les parts durant la qual s’analitzarà l’última proposta que el Ministeri d’Inclusió Social, Seguretat Social i Migracions ha fet arribar als sindicats. UGT, que no era partidari de la vaga, ja ha anunciat que hi votarà a favor, mentre que CCOO ha alertat que fins que no hi hagi res signat, la vaga no es desconvoca. En cas que l’aturada es dugui a terme, serà la primera de la història del servei.

En una visita a Astúries Escrivá ha subratllat que el “problema” que ha tingut la Seguretat Social és de “descapitalització”, de “pèrdua de prop d’un 20% dels efectius entre el 2012 i el 2019”.

El ministre ha afirmat que ara, sota el seu mandat, s’està “corregint de forma accelerada” una situació que no es pot arranjar “en un o dos anys”, atès que venim “d’una dècada de reposició zero”.

Per això ha considerat que l’últim esborrany d’acord que el Ministeri ha adreçat als sindicats posa les bases per solucionar el problema, i ha indicat que a la reunió de demà es discutirà sobre “reforç de recursos econòmics” i “reconeixement i planificació de les plantilles”. En aquest sentit, ha afirmat que s’arribarà a 3.000 treballadors nous entre funcionaris i interins en un semestre, amb la qual cosa ha opinat que “s’arreglarà el problema”.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari