L’advocacia reclama un “pacte d’Estat” per evitar el “col·lapse” de la justícia

PortAventura acull el XIII Congrés de l'Advocacia Espanyola centrat en la cultura del pacte

La presidenta del Consell General de l'Advocacia, Victoria Ortega

Foto: @Abogacia_es

L’advocacia espanyola considera que la justícia està “a punt del col·lapse” després de la pandèmia i les vagues del sector, i ha reclamat un “pacte d’Estat” per reformar-la. Ho ha expressat la presidenta del Consell General de l’Advocacia, Victoria Ortega, amb motiu del XIII Congrés de l’Advocacia Espanyola que se celebra al centre de convencions de PortAventura (Salou).

Ortega ha demanat un acord “estable i durador” i ha lamentat “l’absolut desacord polític en temes decisius per a la professió i la societat, el poder judicial pendent de renovació, les vagues i un servei públic de justícia a la vora del col·lapse si no es reacciona aviat”. “La qualitat de la justícia és una qüestió d’Estat i per això s’ha de mantenir fora del joc partidista, ser objecte d’un gran pacte”.

Al seu torn, la ministra de Justícia, Pilar Llop, present en la inauguració del congrés, ha assegurat que prenia nota del que s’havia comentat i ha manifestat que el ministeri que encapçala està afrontant les “vagues i altres problemes” amb “escolta i diàleg”. “Us necessitem perquè hem d’aconseguir entre tots i totes que Espanya continuï avançant”, ha assenyalat Llop.

(Visited 7 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari