CCOO carrega contra l’informe d’ICL sobre l’accident a la mina de Súria

El sindicat rebutja que sigui imprevisible un despreniment, com conclou l'empresa minera

Bandera d'ICL

El secretari general de CCOO d’Indústria de Catalunya, José Antonio Hernández, ha carregat aquest dimecres contra l’informe d’ICL Iberia sobre l’accident mortal de la mina de Súria i ha advocat per ser “més curosos” i “anar més enllà” en l’anàlisi de les circumstàncies de l’esfondrament.

“No es pot considerar imprevisible que es desprengui un tros de sostre”, ha assenyalat el dirigent sindical, que també ha manifestat que “sí que considerem rellevant que hi hagués un advertiment sobre la situació del sostre a només 8 metres de distància de l’accident”.

ICL va admetre una “errada de comunicació”, ja que la incidència en el sostre d’una zona propera no es va traslladar als tres geòlegs morts, en l’informe amb què va concloure que l’accident havia estat “imprevisible”.

CCOO d’Indústria preveu reunir-se “els dies vinents” amb la secció sindical de CCOO a ICL, per “acabar d’analitzar la situació i veure si és necessari fer el nostre propi informe”, i amb la Direcció General de Mines per “abordar aquesta qüestió”, segons recull l’ACN.

(Visited 9 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari