Suspenen de sou i feina el vigilant del torn en què va passar l’accident mortal a les mines de Súria

L'empresa ICL desvincula els errors del treballador amb l'incident que va provocar tres morts

Mossos i serveis d'emergència, a la mina de Súria (ACN)

L’empresa ICL que gestiona les mines del Bages, ha suspès de sou i feina el vigilant del torn en què va haver-hi el triple accident mortal, el 9 de març, segons ha avançat TV3. Segons fonts d’ICL, s’ha decidit apartar-lo perquè “va incomplir amb algunes de les seves responsabilitats”, però l’empresa ho desvincula de l’accident. “No és causa-efecte”, ha insistit. La mesura, que és temporal, es mantindrà fins que es vegi l’evolució del cas. ICL ja va admetre que va haver-hi errors de comunicació, però sempre els ha desvinculat.

Segons la investigació judicial, els geòlegs van morir quan els va caure una part del sostre de 2 tones. Van entrar a la galeria sense saber que unes hores abans, en el torn de nit, ja havia caigut una roca de 20 kg.El treballador que ha estat suspès és un vigilant d’explotació. Són els que reben la informació del que passa a cada galeria que s’excava i vetllen per la seguretat dels treballadors.

La investigació judicial apunta que els miners van advertir verbalment al vigilant i també ho van deixar per escrit, però el protocol va fallar. L’empresa ha assegurat a l’ACN que els errors que va cometre el vigilant no tenen res a veure amb l’accident. Segons asseguren, l’incident era “imprevisible” perquè els geòlegs haurien entrat igualment a la galeria perquè la seva feina era inspeccionar.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari