Trias presenta un llistat de suports sense joves ni representants dels barris de gent treballadora

Pilar Rahola, Tatxo Benet, Pilarín Bayés o Magda Oranich s’adhereixen a un manifest farcit de metges i empresaris polèmics

Pilar Rahola, Tatxo Benet, Maria de la Pau Janer, Pilarín Bayés, Betona Comín, Cinta Pascual, Ramon Canela i Albert Sumarroca

Xavier Trias va presentar aquest dimarts el manifest “Millor per Barcelona” al qual s’hi han adherit 158 persones. Una cinquena part d’aquestes persones són metges, infermeres o estan vinculades al sector sanitari del qual en formava part Trias com a pediatra. En canvi, entre les adhesions no hi ha joves ni barcelonins o barcelonines que representin els barris on es concentra la població treballadora i senzilla de la ciutat.

Hi ha una bona colla d’empresaris, entre els quals uns quants que han protagonitzat episodis polèmics o han tingut problemes amb la justícia. Un d’ells és Albert Sumarroca Claverol, membre d’un clan familiar molt vinculat a la família Pujol-Ferrusola implicat en les investigacions judicials pel finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya. Marta Ferrusola va presidit el patronat de la Fundació DIR, una xarxa de gimnasos que ha estat denunciada pel tracte de favor que ha rebut per part del govern de la Generalitat. Ramon Canela, fundador d’aquesta cadena i actual president, és un dels avaladors de la candidatura de Trias. Josep Pujol Ferrusola, fill de Jordi Pujol i Marta Ferrusola, és o ha estat accionista de DIR, empresa al departament de Comunicació del qual va treballar Eduard Pujol després que fos expulsat del grup de JxCat al Parlament de Catalunya arran d’unes acusacions d’assetjament sexual que el jutge va considerar falses.

Una altra empresària envoltada en la polèmica i que avala Trias és Cinta Pascual, presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA). Dirigeix l’empresa L’Onada, que gestiona 34 centres d’assistència a persones en situació de dependència. Els treballadors i familiars dels residents a un d’aquests centres, la residència Mossèn Vidal Aunós, van queixar-se per carta al govern de la Generalitat per la concessió de la seva gestió a L’Onada l’any passat quan estaven molt satisfets amb l’empresa que se n’havia encarregat fins aleshores, la Fundació Vella Terra. La gestió de Pasqual al front d’ACRA durant la pandèmia també va rebre nombroses crítiques.

Xavier Trias s’ha intentat distanciar del sector més radical en la reivindicació independentista del seu partit, JxCat. Tot i així, firma el seu Manifest Betona Comín, germana del conseller de Salut fugit a Bèlgica, Toni Comín, que és una de les més fanàtiques en la defensa del paper jugat per Carles Puigdemont en el procés independentista. Un altre dels firmants és Tatxo Benet, directiu de Mediapro, que va ocupar força espai als mitjans de comunicació quan es va saber que volia vendre per 800.000 euros a TV3 un paquet de vuit documentals sobre el judici de l’1-O. L’advocat Francesc Jufresa és el dissetè firmant del Manifest i hi apareix com “la primera persona en demanar l’indult pels presos polítics al Gobierno d’Espanya”. Pilar Rahola, portaveu oficiosa de Puigdemont a totes les tertúlies i aparadors als mitjans de comunicació on hi té presència, és la firmant número 16 de “Millor per Barcelona”. Una altra advocada, Magda Oranich, compensa una mica el radicalisme d’aquests signants ja que ha adoptat posicions molt clares a l’hora de reclamar que Laura Borràs abandoni la seva tossuda resistència a renunciar a la presidència del Parlament tot i que ha estat condemnada a quatre anys de presó per prevaricació i falsedat documental.

Altres signants del Manifest són Vicenç Villatoro, Maria de la Pau Janer o Pilarín Bayés, que, amb 82 anys, supera en sis els 76 de Trias, però cedeix el lloc de més veterania a Amadeu Cuito (87 anys) en un llistat d’adhesions on s’hi troba a faltar joves i gent que visqui en els barris considerats humils de Barcelona.

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari