Jordà planteja que l’Estat assumeixi el 40% del cost de modernitzar el canal d’Urgell

La consellera d'Acció Climàtica lamenta que la CHE no hagi estat "prou valenta" per fer front a la sequera

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha compromès a assumir el 60% de la despesa de la modernització del canal d’Urgell si el Ministeri d’Agricultura es fa càrrec del 40% restant. Aquesta proposta l’ha traslladat la mateixa consellera per carta aquesta setmana al ministeri, xifrant les obres en 138.000.000 d’euros. Jordà ha recordat que el d’Urgell és “l’únic canal important que queda per modernitzar a l’estat espanyol”.

La consellera també ha carregat contra la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) assegurant que no ha estat “prou valenta” a l’hora de gestionar la sequera actual. Ho ha dit després que la CHE hagi retallat la quantitat d’aigua als regants de la conca de l’Ebre.

Jordà ha remarcat que la sequera “no ha començat ara”, sinó que ve de “molts mesos enrere”. Cal “estalviar i ser previsor”, ha insistit la consellera i ha recordat que el Govern va activar el Pla de Sequera el setembre de l’any 2021.

Aquesta reacció per part de l’executiu arriba l’endemà que les comunitats de regants de l’Ebre hagin advertit que no tindran aigua per a tota la temporada a causa de la retallada de cabal de la CHE i que podrien perdre tota la collita d’arròs.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari