Junts reclama a la Mesa restituir Borràs: “La sentència descarta la corrupció”

El document registrat no s'ha consensuat amb tota l'executiva: "Ho sabien Turull, Borràs i Batet"

  La secretària segona a la Mesa Aurora Madaula i el diputat de Junts Jaume Alonso Cuevillas, en roda de premsa (ACN)

  La secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, i el diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas han registrat un document aquest dimecres en el qual demanen a la Mesa del Parlament la restitució de Laura Borràs com a presidenta de la cambra. En una roda de premsa, Madaula ha defensat que “la sentència descarta explícitament la corrupció” perquè no hi ha lucre personal, motiu pel qual Junts sol·licita a la Mesa deixar sense efecte l’acord pel qual es va suspendre Borràs.

  Madaula ha assegurat que l’article 25.4 del reglament del Parlament pretenia penalitzar casos que impliquessin un benefici personal, encara que en el redactat de la norma no s’especifica, i ha criticat “la imprecisió i poca concreció” de l’article aplicat en referència als delictes vinculats a la corrupció. “Ha quedat clar que no hi ha hagut perjudici per a l’administració”, ha defensat la secretària segona de la Mesa, que també ha apuntat que l’aplicació del 25.4 vulnera drets fonamentals com el dret a la presumpció d’innocència, el dret a la participació i representació política i el principi de seguretat jurídica”.

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Borràs a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació pels delictes de prevaricació i falsedat documental pel fraccionament de 18 contractes a favor d’un conegut seu, Isaías Herrero, quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Segons ha argumentat Alonso-Cuevillas, l’ordenament jurídic espanyol no contempla “delictes de corrupció” i, tot i que la prevaricació pot ser corrupció en alguns casos, en el cas de la presidenta suspesa del Parlament no ho és perquè no hi ha “cap benefici”.

  L’assumpte no s’ha tractat amb l’executiva

  Preguntats per si l’executiva de Junts tenia coneixement d’aquest moviment per restituir Borràs al capdavant de la cambra catalana, Madaula i Alonso-Cuevillas s’han limitat a respondre que “ho sabien el secretari general (Jordi Turull), la presidenta del partit (Borràs) i el president del grup parlamentari (Albert Batet)”.

  Així, els diputats de la formació postconvergent no han confirmat ni desmentit si la resta de la direcció del partit estava informada, tot i que han comentat que a la reunió executiva de dilluns la qüestió no es va tractar. Segons Alonso-Cuevillas, però, no va haver-hi “cap veu discrepant” quan el partit va concloure que la presidenta del partit i de la cambra seguia sent Borràs.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari