ERC retreu a Junts no haver pres “cap mesura” arran la condemna a Borràs per corrupció

Vilalta afirma que els postconvergents "han canviat el nom, però no han canviat les formes"

    La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta

    Foto: @Esquerra_ERC

    La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a la presidenta de Junts, Laura Borràs, està “vinculada a la corrupció” i ha lamentat que el partit al qual pertany “no ha pres cap mesura”. Vilalta ha considerat que la corrupció “no pot embrutar” l’independentisme, i ha afirmat que l’espai que representa Junts “ha canviat el nom, però no han canviat les formes”.

    La portaveu republicana ha subratllat que “malgrat les paraules de Borràs” sobre la seva condemna “això no té res a veure amb la repressió política que pateix l’independentisme”. “Fer-ho veure i barrejar-ho tot és blanquejar la repressió”, ha alertat, i ha carregat contra els qui vinculen la sentència a la persecució al sobiranisme: “El que cal és protegir l’independentisme en el seu conjunt i no que aquest independentisme estigui tacat per ombres de la corrupció”. És per això que ha demanat un “pas endavant” a Junts per superar la situació.

    En cas que Borràs acabi perdent l’escó, ja sigui per sentència ferma del Tribunal Suprem o per la intervenció de la Junta Electoral Central (JEC), Vilalta ha defensat que és “una oportunitat per refer l’acord” entre independentistes, no només per a la presidència del Parlament, sinó per consensuar “el camí” que ha de seguir el sobiranisme. ERC defensa que la presidència de la cambra “ha de recaure en una persona que representi la majoria de l’independentisme”.

    (Visited 51 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari