Jaume Asens: “Catalunya no es mereix una presidenta del Parlament condemnada”

El president d'Unides Podem al Congrés diu que parlar ara d'indult és "un debat precipitat"

Els comuns insisteixen en la dimissió de Laura Borràs arran de la recent condemna del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha assenyalat que “Catalunya no es mereix una presidenta del Parlament condemnada pels delictes de prevaricació i falsedat documental”. Li reclamen que faci un pas al costat i que es busqui una nova persona que “hauria de representar el consens més ampli” i sobretot el caràcter progressista.

Jaume Asens també ha dit que hauria de ser “un símbol de la superació de la política de blocs dels últims anys a aquest país”. En relació amb la petició d’indult, Asens s’ha mostrat taxatiu i ha recordat que la sentència encara es pot modificar perquè no és ferma: “És un debat precipitat”.

Durant una atenció als mitjans a Vic per presentar el candidat d’En Comú Podem a les municipals, Asens ha afirmat que Borràs ha estat condemnada per uns “delictes greus” i que per això cal que hi hagi “conseqüències polítiques”. Ara bé, amb relació a les conseqüències penals, ha remarcat que cal esperar que hi hagi una sentència ferma.

També ha destacat la importància d’arribar a un consens per la persona que hauria d’estar a partir d’ara al capdavant de la institució i que sigui de caràcter progressista.

La cimera de la sequera, “tard i malament”
Els comuns creuen que la cimera de l’aigua i la sequera que ha convocat el govern català per aquesta tarda arriba “tard i malament”. Per Asens, “cal passar de les paraules als fets, menys fotografies i més planificació ecològica”, ha afirmat. I ha destacat que En Comú Podem presentarà un document amb més de 40 propostes a curt, mitjà i llarg termini, entre les quals hi ha la remunicipalització de l’aigua i limitar les macrogranges per l’impacte en el medi, entre d’altres.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari