Aragonès demana a la missió de l’Eurocambra “arribar fins al fons” del ‘CatalanGate’

La consellera Serret ha explicat que va ser espiada a Bèlgica i es pregunta si les autoritats en tenien coneixement

  El president del comitè de l'Eurocambra per Pegasus, Jeroen Lenaers, i la ponent, Sophie in't Veld, durant la reunió amb Pere Aragonès (ACN)

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimarts a la missió de l’Eurocambra que investiga l’ús de programaris com Pegasus a la Unió Europea (UE) “arribar fins al fons” del CatalanGate. En la trobada amb els eurodiputats, Aragonès ha denunciat que l’espionatge és “un altre episodi de la guerra bruta” de l’Estat contra l’independentisme.

  “Alguns creuen que la defensa de la unitat d’Espanya està per sobre dels drets fonamentals”, ha dit el president de la Generalitat, tot demanant “l’empara i resposta” que ha dit no estar rebent per part de les autoritats espanyoles.

  Al seu torn, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha explicat a la delegació d’eurodiputats que va ser espiada quan residia a Bèlgica, i s’ha preguntat si les autoritats belgues en tenien coneixement. “Aquesta situació mostra que cal regular els programaris a nivell europeu”, ha remarcat Serret, que ha criticat la “manca de compromís” del Govern espanyol per donar una resposta a les víctimes i ha reivindicat que el CatalanGate és un afer europeu. “La seguretat nacional no pot justificar tots els mitjans”, ha defensat la consellera.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari