Els comuns creuen que el govern central “no dona la màxima notorietat” a la missió de Pegasus

Mena lamenta que Junts critiqui el comitè de Pegasus per reunir-se només amb ERC: "Veuen fantasmes on no n'hi ha"

Joan Mena

Els comuns creuen que el govern espanyol no està donant “la màxima notorietat” a la missió de l’Eurocambra a Madrid pel cas Pegasus. En una roda de premsa a la seu de partit, el portaveu dels comuns, Joan Mena, ha assegurat que la seva formació “ha fet el que havia de fer” enviant la màxima representació del seu grup parlamentari, Jaume Asens. “El govern espanyol ha d’explicar qui envia a les seves reunions” ha argumentat.

D’altra banda, Mena ha criticat que Míriam Nogueras, portaveu de Junts al Congrés, hagi afirmat que el comitè de l’Eurocambra només es reuneixi amb víctimes d’ERC: “Junts veu fantasmes on no n’hi ha”, ha afegit. “Demanem que no facin instrumentalisme ni electoralisme” amb aquesta qüestió, ha reblat el portaveu.

Els comuns han insistit que el cas d’espionatge per part de Pegasus “és un fet gravíssim” i que “cal arribar fins al final i dirimir responsabilitats”. Mena ha recordat que el cas no només afecta els espais independentistes, sinó que la seva formació també n’ha estat víctima. “Som els primers interessats” a esclarir la situació i “volem saber quines eines es van utilitzar per estigmatitzar una força com la dels comuns” ha afegit el portaveu.

La missió del comitè de l’Eurocambra que investiga el cas Pegasus arriba aquest dilluns a Madrid, però no està prevista cap reunió ni amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ni amb els ministres. Finalment, la comissió es reunirà amb el secretari d’Afers Europeus del govern espanyol, Pascual Navarro. Al seu torn, els comuns han demanat al govern espanyol que expliqui “qui envia a les seves reunions”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari