Agents de la Guàrdia Urbana denuncien que la indumentària discrimina les dones

El CSIF alerta que afecta la "mobilitat i operativitat" i reclama roba homologada

Font: Guàrdia Urbana
Font: Guàrdia Urbana

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat la “discriminació” que pateixen 560 agents dones de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) que es veuen obligades a treballar amb pantalons de tallatge masculí. Aquest sindicat ha afirmat que és una situació que s’arrossega des de fa més de dos anys i que afecta la “mobilitat i operativitat” de les policies.

A més, ha indicat que les afectades es veuen obligades a adaptar aquesta peça de roba o comprar-ne una que s’ajusti a les seves necessitats, de manera que han d’assumir una despesa de gairebé 90 euros. Per tot plegat, ha reclamat a l’equip de govern de la capital catalana que proporcioni a les membres del cos de pantalons “homologats” per a dona, demanant-los a l’empresa proveïdora d’uniformes de la Guàrdia Urbana.

El sindicat CSIF ha comunicat que aquesta situació ja s’ha traslladat al màxim responsable del departament de Riscos Laborals, Pere Luque, i també que ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball. Les 560 agents que pateixen aquest problema representen el 16,6% de la plantilla de la GUB, que té 3.360 efectius.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari