La missió europea per Pegasus arriba a Madrid sense reunions amb el Govern central

La delegació d'eurodiputats sí que es reunirà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès

  El president del comitè del Parlament Europeu sobre Pegasus, Jeroen Lenaers, en el debat sobre les esmenes a l'informe (ACN, Nazaret Romero)

  La missió del comitè de l’Eurocambra que investiga casos d’espionatge com Pegasus arriba aquest dilluns a Madrid sense cap reunió a l’agenda amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, ni amb els ministres. L’única trobada programada és amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus de l’executiu espanyol, Pascual Navarro. El fet que la visita coincideixi aquest dilluns amb el festiu a Madrid i dimarts amb la moció de censura de Vox ha aixecat polèmica, i ha dificultat posar data a les reunions.

  Els partits i entitats independentistes han acusat directament el Govern espanyol de tenir una actitud obstruccionista. Però des de la Moncloa neguen que hagin entorpit la missió del Parlament Europeu i argumenten que es tracta “d’una qüestió judicial, no política” que està “en procés d’investigació”.

  La delegació del comitè a Madrid comença aquest dilluns amb una reunió amb membres de la societat civil. Concretament, els eurodiputats es trobaran amb la responsable de drets humans d’Amnistia Internacional, Virginia Álvarez, i amb la directora de Rights International Spain, Patricia Goicoechea.

  Al migdia, la delegació es trobarà amb la comissió del Parlament sobre Pegasus. Concretament, amb Òscar Aparicio (PSC), Marta Vilalta i Josep Maria Jové (ERC), Albert Batet i Josep Rius (Junts), Montserrat Vinyets i Xavier Pellicer (CUP) i Lucas Ferro (En Comú Podem). També hi participarà el diputat de Vox Alberto Tarradas.

  Ja dimarts, la delegació té previst reunir-se amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus de l’executiu espanyol i trobar-se també amb Andrés Jiménez, director de seguretat i justícia del Defensor del Poble. Posteriorment, els eurodiputats es traslladaran al Congrés per trobar-se amb la comissió de Defensa i després amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret. Posteriorment, els eurodiputats tenen previst fer una atenció als mitjans de comunicació, tal com han fet en les anteriors missions.

  La delegació

  La delegació de la cambra comunitària està formada pel president del comitè, Jeroen Lenaers, i la ponent, la liberal Sophie In’t Veld. Per part del Partit Popular Europeu viatgen a Madrid l’eurodiputat i exministre d’Interior Juan Ignacio Zoido i l’eslovè Vladimír Bilcik, mentre per part del grup dels socialdemòcrates hi aniran l’eurodiputat espanyol Ibán García del Blanco i l’austríac Hannes Heide.

  Per part dels liberals de Renovar Europa, a banda de la ponent també participa en la missió la polonesa Róza Thun, mentre per part dels Verds hi ha l’eurodiputada d’ERC Diana Riba i per part de l’Esquerra la francesa Anne-Sophie Pelletier. Finalment, també viatgen a Madrid com a part de la missió l’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé, del grup d’extrema dreta dels Conservadors i Reformistes Europeus, i Gilles Lebreton, dels ultres d’Identitat i Democràcia.

  (Visited 49 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari