La CUP acusa el Congrés de “boicotejar” la missió d’eurodiputats sobre Pegasus

Els anticapitalistes diuen que la Cambra baixa "utilitza excuses" per no rebre la delegació europea

  La diputada de la CUP al Congrés, Mireia Vehí

  Foto: Congrés dels Diputats

  La CUP ha criticat que el Govern central i el Congrés dels Diputats estan “boicotejant” la missió del Parlament Europeu per l’espionatge amb Pegasus, que serà a Madrid el 20 i 21 de març. En un comunicat, els anticapitalistes han assenyalat que la Cambra baixa “utilitza excuses” per no rebre la delegació europea, ja que la seva visita coincideix amb un festiu regional (el dia 20) i amb la primera jornada (el dia 21) de la moció de censura de Vox contra el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez.

  Segons la CUP, el Congrés ha fixat la moció per a la setmana vinent per no programar reunions de treball, fet que consideren una “falta de respecte” cap al Parlament Europeu i un “boicot actiu” per esclarir els fets i assumir responsabilitats. Davant d’aquesta situació, el partit s’ofereix a rebre la missió com a diputats del Congrés.

  Els anticapitalistes han lamentat que el diputat de la CUP al Congrés Albert Botran, afectat pel cas d’espionatge, i la diputada Mireia Vehí no han tingut cap notificació oficial d’aquesta missió europea fins que, a petició de la CUP, la presidència del Congrés ha respost que no se’ls rebrà a causa de la coincidència amb la moció de censura.

  “Persisteix el treball d’obstrucció per part de les institucions espanyoles”, ha lamentat Botran, que recorda que la Cambra baixa va rebutjar una comissió d’investigació i va ser el Parlament qui la va constituir. “La justícia espanyola està endarrerint els processos d’investigació mostrant un gran desinterès per la qüestió”, ha conclòs.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides