La moció de censura de Tamames perd l’efecte sorpresa

El candidat de la moció de censura de Vox treu importància a la filtració del seu discurs

  L'economista Ramón Tamames i el líder de Vox, Santiago Abascal

  La filtració del discurs de 33 pàgines del candidat de la segona moció de censura presentada aquesta legislatura per Vox, Ramón Tamames, ha deixat sense efecte sorpresa la moció. Quan falten sis dies pel debat al Congrés dels Diputats, tot el país ja ha accedit al discurs de Tamames, encara que el candidat de la moció ha tret importància als fets.

  Com ha avançat eldiario.es, el discurs tracta tota mena d’àmbits: des de la relació amb el Marroc fins a la sanitat, l’aigua, els partits nacionalistes i el topall als preus. No obstant això, no fa cap referència a alguns dels aspectes més repetits per Vox com l’avortament, la il·legalització dels partits nacionalistes o la fi de les autonomies.

  Tamames tampoc utilitza l’habitual llenguatge despectiu de Vox contra el president del Govern central, Pedro Sánchez, encara que considera que Espanya “s’assembla més a una moderna autocràcia absorbent” i que dins l’executiu espanyol “preval amb freqüència la demagògia i el populisme”.

  El candidat de Vox, preguntat per la filtració, ha explicat en una tertúlia de Capital Radio la seva teoria sobre com s’ha produït: “Un té tres amics. I aquests tres amics tenen cadascun tres amics. Composen un arbre. Quan passa a un, passa a tots”, ha assenyalat. Malgrat tot, Tamames ha tret importància a la filtració: “Així s’assebenten millor, que s’ho estudiïn”, ha conclòs.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari