La moció de censura de Vox contra Sánchez es debatrà del 21 al 23 de març

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, comunicarà la decisió a Sánchez, Tamames i Vox

Ramón Tamames

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, comunicarà al cap de l’executiu central, Pedro Sánchez, que el debat sobre la moció de censura que ha presentat Vox se celebrarà entre els dies 21 i 23 de març. Batet també ho comunicarà al candidat a la presidència del Govern que va plantejar Vox, Ramón Tamames, i al mateix partit d’ultradreta. Així ho ha avançat el diari El País, que informa que Batet traslladarà aquest dimarts la decisió a la Mesa i a la Junta de portaveus del Congrés.

Aquesta serà la segona moció de censura impulsada pel partit de Santiago Abascal en aquesta legislatura. Amb Pablo Casado al capdavant, en l’anterior moció el PP va votar en contra. Enguany, els populars, sota la presidència d’Alberto Núñez Feijóo, encara no han confirmat el seu posicionament, encara que han plantejat la possibilitat d’optar per una abstenció. Com va succeir en l’anterior moció de censura presentada contra Sánchez, aquesta darrera no compta amb els suports suficients i està condemnada al fracàs.

El candidat escollit per Vox, Ramón Tamames, té vuitanta-nou anys i és un exmilitant del Partit Comunista d’Espanya (PCE). És economista, va ser regidor i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Madrid i és un dels fundadors d’Esquerra Unida (IU). Amb els anys, va virar cap a una ideologia de caràcter més conservador, i va formar part del partit Centro Democrático Social d’Adolfo Suárez.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari