Tània Verge defensa que cal “protegir” els menors de 14 anys vinculats a la violació grupal de Badalona

La consellera d'Igualtat alerta que només es denuncien entre el 8 i el 12% d'agressions sexuals

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge

Foto: @cafedidees_rtve

La consellera d’Igualtat i Feminismes de l’executiu català, Tània Verge, ha assenyalat que no és partidària d’imputar els menors de 14 anys que estan relacionats amb la violació grupal a una nena d’onze anys a Badalona, i ha insistit en la necessitat d’esbrinar com i per què van arribar a cometre aquest delicte.

En una entrevista al programa Cafè d’idees de RTVE, Verge ha considerat que “primer cal entendre per què un menor de 12 o 13 anys pot cometre aquests delictes, en quina situació de vulnerabilitat també pot estar o quins dèficits d’educació emocional pot haver tingut”. I ha assenyalat que, “en tant que són menors, també tenim l’obligació com a societat de protegir-los”.

“En un moment en què surt un cas com aquest, és evident d’on ens cau l’empatia màxima i tot el suport i l’escalf que volem expressar tant a la nena víctima com a la seva família. Però no hem de perdre tampoc la fotografia, estem parlant de menors”, ha insistit la consellera d’Igualtat, que ha destacat que el masclisme està “en totes les franges d’edat” i “a tot arreu de la societat”.

Preguntada pel nombre d’agressions sexuals que no es denuncien, Verge ha assegurat que són “la gran majoria, al voltant del 90%”, i ha explicat que “es calcula que es denuncien entre el 8 i el 12%”. En referència a la denúncia contra el futbolista Dani Alves, que es troba en presó provisional, la titular d’Igualtat ha defensat que el cas està marcant un “canvi de tendència malgrat els nivells d’infradenúncia” i que, malgrat l’opinió que pugui tenir la societat, “la presumpció d’innocència sempre hi és fins que arriba la condemna”.

“Socialment, venim  d’una presumpció de no credibilitat de les víctimes, i això és el que està canviant ara”, ha assenyalat la consellera. Pel que fa al tuit que va publicar després que sortís a la llum la primera denúncia contra l’exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo per agressió sexual, Verge ha insistit que no anava en contra d’ell.

La consellera va piular: “No va de sexe. Va de poder. I s’ha acabat la impunitat. Tot el suport a la denunciant. Que s’aixequin les catifes i aflorin tots els Me Too“, però ha defensat que en el tuit “no es menciona directament cap persona”.

(Visited 435 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari