Aigües de Barcelona i els serveis socials metropolitans s’alien en favor de les persones vulnerables

La companyia fomenta l'escolta activa i la proximitat amb els serveis socials dels ajuntaments per trobar punts en comú

Fòrum del Diàleg - Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona ha reunit els serveis socials de 16 ajuntaments metropolitans, inclosos els de Badalona o l’Hospitalet de Llobregat. La trobada ha volgut servir per reforçar el diàleg, el treball en comú i la cocreació entre la companyia i aquests ajuntaments, amb l’objectiu d’enfortir l’atenció a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha remarcat en la seva intervenció la importància de les aliances i el treball conjunt amb els ajuntaments: “Estic convençut que a través del diàleg i l’escolta activa amb les administracions locals, que són la cara més visible en l’atenció diària a la ciutadania, i en concret a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat, podrem contribuir a la millora de la qualitat de vida de totes les persones i col·lectius, sobretot dels que es troben en una situació de vulnerabilitat”. En aquest sentit, “Aigües de Barcelona ha renovat el conveni contra la pobresa energètica per garantir l’aigua a tothom a qui no la pot pagar amb 22 dels 23 ajuntaments metropolitans, excepte amb l’Ajuntament de Barcelona”, ha indicat Felipe Campos.

Meritxell Farré, directora d’Acció Social i Participació de la companyia, ha destacat l’aposta d’Aigües de Barcelona “per la coordinació i el diàleg continu amb els serveis socials municipals, per donar respostes i solucions àgils a les persones que més ho necessiten”.

En la sessió de treball s’ha posat de manifest la voluntat ferma de la companyia de reforçar la proximitat amb l’entorn, a través del diàleg i la cooperació amb les administracions locals, per tal de conèixer de primera mà els interessos i les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és també enfortir els vincles propers d’escolta activa i debat sobre els temes que tenen impacte i rellevància per a la companyia, a fi de definir programes d’acció socials.

La iniciativa dona continuïtat al Fòrum de Diàleg, una trobada que la companyia organitza des de fa més de 9 anys amb grups de relació específics, com ara proveïdors, associacions de veïns, entitats socials i associacions de consumidors.

Impuls a la transformació social
Per a Aigües de Barcelona, les aliances i el diàleg amb les administracions i les entitats i associacions del territori són clau per impulsar la transformació social cap a un model més sostenible, més just, solidari i inclusiu. L’acció social és per a la companyia un eix estratègic mitjançant el qual Aigües de Barcelona impulsa el seu paper d’agent actiu, treballant conjuntament amb les administracions, el tercer sector i altres agents del territori a partir de tres eixos principals: la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda i justa, per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Aquesta voluntat d’escoltar el territori i reforçar les aliances amb entitats i administracions està en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, concretament amb els objectius 1 i 17.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari