La Fiscalia demana dos anys i deu mesos de presó per a Albiol

L'exalcalde de Badalona està acusat d'un presumpte delicte continuat de prevaricació

  L'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol en una roda de premsa (ACN, Àlex Recolons)

  La Fiscalia demana a l’exalcalde de Badalona i candidat del PP a les pròximes eleccions municipals, Xavier García Albiol, dos anys i deu mesos de presó, deu anys d’inhabilitació i 9.000 euros de multa, així com 17.000 euros de responsabilitat civil, per la instal·lació presumptament irregular d’antenes de telefonia mòbil en terrenys municipals. Ho ha explicat el mateix Albiol en una publicació a Twitter, en la qual ha assenyalat que no “és casual”.

  Els fets es remunten al 2012, durant la primera legislatura d’Albiol al consistori badaloní, quan van instal·lar-se en un terreny situat prop de la comissaria de la Guàrdia Urbana antenes de Vodafone i Telefònica sense llicència. L’escrit de la Fiscalia es presenta aquest dijous al matí al jutjat d’instrucció número 4 de Badalona, i Albiol ha manifestat a Twitter que “a dos mesos i mig de les eleccions, res és casual”.

  La causa esquitxa altres excàrrecs municipals del PSC i d’ERC que estan processats per malversació i prevaricació urbanística, entre els quals  es troben l’actual portaveu municipal del PSC i exgerent de l’empresa municipal de gestió urbanística Engestur, Christian Carneado; el vicesecretari general de comunicació d’ERC i exprimer tinent d’alcalde de la legislatura de Dolors Sabater, Oriol Lladó; i cinc càrrecs més locals.

  Segons el jutge, existeixen indicis suficients que mostren que els processats tenien “ple coneixement” de “l’antijurídica situació de les antenes”.

  (Visited 64 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  1 comentari a “La Fiscalia demana dos anys i deu mesos de presó per a Albiol”

  Feu un comentari