El judici a Laura Borràs queda vist per a sentència

La Fiscalia manté la petició de sis anys de presó per a la líder de Junts i la rebaixa pels altres dos acusats

  Laura Borràs, presidenta suspesa del Parlament de Catalunya (CCMA)

  Aquest dimecres se celebra l’última jornada del judici a la presidenta de Junts, Laura Borràs, per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Les diverses parts presentaran les seves conclusions i, després de la lectura de l’informe final i de l’última paraula, un dret que els acusats poden decidir si exercir o no, el judici ha quedat vist per a sentència.

  La Fiscalia ha decidit mantenir la petició inicial de sis anys de presó i 21 d’inhabilitació, així com una multa de 144.000 euros, per a la líder de Junts pels delictes de prevaricació i falsedat documental, mentre que ha rebaixat les penes per als altres dos acusats, l’informàtic Isaías Herrero, qui s’hauria beneficiat dels contractes adjudicats per Borràs, i l’empresari Andreu Pujol. Inicialment, el ministeri públic sol·licitava per a Herrero la mateixa pena que per a Borràs, i tres anys de presó i 10 d’inhabilitació per a Pujol, unes peticions que ha rebaixat a 2 anys de presó i 6 anys i 4 mesos d’inhabilitació per al primer, a més d’una multa de 2.100 euros, i a 14 mesos de presó i 4 anys i 3 mesos d’inhabilitació per al segon, amb una multa de 2.250 euros.

  Les defenses d’Herrero i Pujol s’han mostrat conformes amb la qualificació definitiva de la Fiscalia, acceptant però que el tribunal imposi penes més baixes. La defensa de Borràs ha seguit demanant l’absolució. La líder de Junts va negar haver comès cap delicte i va assegurar que mai va vulnerar la llei sobre contractació pública, sinó que va delegar els expedients de contractació en la interventora de la ILC de llavors, Assumpta Pagespetit, la qual va declarar com a testimoni que va alertar Borràs sobre un excés en el fraccionament de contractes.

  En l’última sessió del judici Borràs ha estat acompanyada per l’expresident de la Generalitat Quim Torra i la diputada de JxCat Aurora Madaula, a més de Francesc de Dalmases, que ha assistit a totes les sessions.

  (Visited 146 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari