Joan Soteras va fer espiar un rival electoral amb diners de la Federació

Així consta en un sumari que tramita el Jutjat d’Instrucció n. 21 de Barcelona

Joan Soteras

El fins ara president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, no té manies quan es tracta de desfer-se dels seus rivals per perpetuar-se en el càrrec. Així ho demostra un sumari que està instruint el Jutjat n. 21 de Barcelona, on consta que va fer espiar el seu contrincant en les eleccions federatives de l’any 2018, el president del CF Gavà, Iván Carrillo.

L’objectiu d’aquest encàrrec era trobar “punts febles” en la vida personal i professional d’Iván Carrillo per poder desprestigiar-lo davant del món del futbol català. Els investigadors que van fer aquesta feina van cobrar 15.000 euros de la FCF.

Una de les conseqüències d’aquest informe va ser l’obertura d’un expedient federatiu contra al CF Gavà, amb l’argument que, suposadament, es podia beure alcohol dins del seu estadi. Va ser la “vendetta” de Joan Soteras contra el seu rival a les eleccions del 2018.

En les diligències que instrueix el Jutjat n. 21 s’ha pogut constatar l’existència de l’encàrrec a l’empresa privada d’investigacions, el protagonisme de Joan Soteras en aquesta operació i el pagament de la factura. Les declaracions dels implicats deixen el fins ara president de la FCF als peus dels cavalls.

Eleccions anul·lades per trampes

Ara, Joan Soteras pretén renovar el càrrec de president de la FCF, en les eleccions que se celebraran aquest dilluns vinent, dia 13. Aquestes eleccions han estat forçades per una resolució del Tribunal Català de l’Esport (TCE), que ha anul·lat les eleccions que es van fer l’any passat, en comprovar que es van emetre, com a mínim, 175 vots manipulats i invàlids.

Ja que la candidatura liderada per Joan Soteras només va guanyar per 26 vots de diferència sobre el segon candidat, el TCE ha considerat que el més assenyat era la repetició dels comicis. A més, hi ha pendent de resolució un recurs on es demana la inelegibilitat de Joan Soteras, que no va presentar la dimissió, com era preceptiu, després de la resolució del TCE que va anul·lar les eleccions.

Amb aquests antecedents, l’ambient preelectoral a la FCF és de màxima tensió. Un president que va fer espiar el seu contrincant de l’any 2018 i que va fer trampes en les eleccions del 2022 desperta moltes suspicàcies i no és la seva millor carta de presentació per postular-se, novament, com a candidat per continuar exercint el càrrec durant quatre anys més.

Joan Soteras, que oficialment està jubilat, té assignada una retribució de 120.000 euros anuals per exercir la presidència de la FCF. Aquesta entitat aplega els 1.220 clubs federats que hi ha a Catalunya i gestiona un pressupost anual de 27 milions d’euros.

(Visited 747 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari