La Guàrdia Civil conclou que Borràs va dirigir el fraccionament de contractes

Un informe remès al jutjat atribueix a la presidenta del Parlament instruccions concretes en aquest sentit

Laura Borràs
Laura Borràs

Laura Borràs, la presidenta del Parlament de Catalunya, va facilitar “exactament les indicacions” per fraccionar contractes públics de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), quan ella n’era directora, segons la conclusió de la Guàrdia Civil inclosa en un informe enviat al jutjat de Barcelona que investiga el cas, el contingut del qual revela El País.

Els investigadors assenyalen que Borràs va indicar a un amic seu i aspirant a adjudicacions de la ILC, Isaías Herrero, “com procedir per efectuar un desglossament de contractes amb proveïdors diferents i quantitats a facturar”, de manera que la institució, depenent del Departament de Cultura, evitava convocar un concurs públic perquè no s’arribava a l’import del contracte que el faria obligatori.

Segons explica El País, han aparegut nous correus electrònics que apunten que Borràs va tutelar detalladament el fraccionament dels contractes en resposta, per exemple, a sol·licituds d’aclariments que li va adreçar Herrero. El nou informe és el resultat d’una petició de més informació per part de la jutgessa Silvia López Mejía, titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona, en el marc d’una instrucció gairebé enllestida.

En un d’aquests missatges publicats pel mateix diari, enviat l’any 2014, Borràs pregunta a Herrero quin “nivell de detall” li cal, i li indica “línies generals” perquè ell, “coneixent les xifres”, pugui “afinar a nivell de pressupost”. En una altra comunicació, del 2013, l’aleshores directora de la ILC respon que el pressupost ha de quedar detallat “com si fossin professionals independents que no poden superar, com ja sap, els 18.000 euros més IVA”.

Borràs, que ha defensat públicament que és innocent, però es va negar a declarar el juliol passat en el Tribunal Suprem per aquest afer, es troba ara aforada com a presidenta del Parlament, i està sent investigada també pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació i falsedat documental al capdavant de la ILC. La Fiscalia ha demanat que les causes del TSJC i del Jutjat 9, ambdues sobre les pràctiques de Borràs sobre la contractació com a directora de la institució, s’unifiquin.

(Visited 257 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari