Irene Montero rectifica i accepta reformar la llei del ‘només sí és sí’

La ministra d’Igualtat ha explicat que Unides Podem encara no ha arribat a un acord amb el PSOE per tramitar una reforma que ha generat “una discrepància forta” al Govern central

La ministra d'Igualtat, Irene Montero
La ministra d'Igualtat, Irene Montero.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha acceptat modificar la llei de garantia de la llibertat sexual, coneguda com a llei del ‘només sí és sí’, per evitar les rebaixes de penes i les excarceracions de condemnats per abusos i violacions produïdes per l’entrada en vigor de la normativa.

“Estic disposada a cedir, a reformar la llei del ‘només sí és sí’ i, si fos necessari, a apujar algunes penes”, ha afirmat Montero. “Només hi ha una cosa on no estic disposada a cedir i és en el canvi de model. El consentiment ha arribat per quedar-se”, ha afegit.

La ministra d’Igualtat ha reconegut estar preparada per fer-se càrrec “del dolor, del sofriment, de la preocupació de les víctimes i dels qui les acompanyen (de les seves advocades, dels seus familiars) i també de la preocupació social“. Ha explicat que Unides Podem encara no ha arribat a un acord amb el PSOE per tramitar una reforma que ha generat “una discrepància forta” al Govern central.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari