El TSJC ratifica la condemna a un sotsinspector dels Mossos per assetjament laboral

La sentència implica sis mesos de presó i inhabilitació i una indemnització per a la víctima de 149.618 euros

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la sentència de l’Audiència de Barcelona de desembre del 2021 que condemnava un sotsinspector dels Mossos d’Esquadra de Granollers a sis mesos de presó i inhabilitació per assetjar laboralment una subordinada i a indemnitzar la demandant amb 149.618 euros. Així, el jutge ha desestimat el recurs d’apel·lació del condemnat en considerar “versemblant” el relat de la víctima.

Els fets es remunten al setembre del 2013, quan la denunciant va reincorporar-se a la feina després d’una baixa per maternitat i va demanar una reducció de jornada per tenir cura del seu fill. La petició va ser acceptada, però, segons la sentència, arran d’això el sotsinspector va apartar-la de la Unitat d’Investigació i va adjudicar-li funcions administratives, “mostrant el seu descontentament o contrarietat per la reducció de jornada a la qual tenia dret per fer-se càrrec del seu fill lactant”.

La resolució judicial també considera provat que el condemnat va traslladar la seva subordinada a un despatx apartat del de la resta de membres de la unitat, en el qual no disposava de telèfon ni extensió pròpia. A més, “no l’avisava de les reunions que se celebraven en la seva unitat ni li impartia directament ordres o instruccions, sinó que ho feia a través dels seus companys, dient-li que no servia com a policia, que valia la meitat que la resta dels seus companys i que únicament valia com a administrativa”.

Encara més, el condemnat, durant una reunió amb la víctima, amb la voluntat “de vexar i degradar” la dona, va etzibar-li expressions com: “Tu el que has de fer és operar-te les mamelles”, “què passa? Tens un fill meu i no ho sé?” o “vés a la perruqueria, posa’t guapa i comença a espavilar-te una mica”.  Poc després, la demandant va iniciar una situació d’incapacitat temporal que, el 2017, va declarar-se permanent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides