El TEDH dona prioritat a les demandes dels dirigents independentistes

La presidenta del tribunal considera que són “casos d’impacte” perquè són “extremadament importants”

Puigdemont, amb Ponsatí, Puig, Comín i Serret.
Puigdemont, amb Ponsatí, Puig, Comín i Serret.

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha anunciat aquest dijous que tramitarà amb prioritat les demandes presentades pels dirigents de l’independentisme català. La presidenta del TEDH, Siofra O’Leary, ha justificat el tractament prioritari pel fet que els consideren “casos d’impacte” perquè són “extremadament importants”.

Aquest tribunal amb seu a Estrasburg ha d’abordar una quinzena de denúncies relatives al procés, que tracta com “un grup particular”, i seguirà les novetats sobre eventuals revisions de les condemnes als dirigents independentistes per part de la justícia espanyola perquè preveu que poden influir en el tractament del TEDH, segons ha manifestat O’Leary.

A més, el tribunal ha especificat que el subgrup més nombrós és el de les denúncies dels independentistes condemnats per sedició i malversació pel Tribunal Suprem. Els altres dos són els que corresponen a l’exercici de drets polítics i amb la llibertat d’expressió al Parlament de Catalunya.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari