L’Audiència Nacional processa quatre exalcaldes de Convergència pel cas Efial

El jutge instructor proposa jutjar per prevaricació i malversació Andreu Martí, Daniel Masagué, Josep Jaume Castellnou i Rafael Vidal

Daniel Masagué
Daniel Masagué

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, José Luis Calama, ha processat quatre exalcaldes de Convergència per presumpta manipulació de contractes corresponents a catorze consistoris, per un valor de 8,7 milions d’euros.

Es tracta d’una investigació originada en un jutjat del Vendrell el 2013 arran d’una denúncia d’irregularitats en contractes de l’Ajuntament de Torredembarra, centrada en si en va sortir beneficiada l’empresa consultora Efial, després denominada Consultoria en Gestió Innovadora SL.

Calama proposa jutjar dinou persones, entre els quals hi ha Daniel Masagué, exalcalde de Torredembarra; Andreu Martí, exalcalde de l’Ametlla de Mar; Josep Jaume Castellnou, exalcalde de Vandellós; i Rafael Vidal, exalcalde d’Ascó.

El jutge instructor indica en la seva interlocutòria que es van aplicar determinades eines per evitar controls administratius i, en particular, destaca que la creació de la figura de l’Empresa Pública Empresarial (EPE) sembla destinada a afavorir la relaxació d’aquests controls i l’aplicació de la normativa, de la qual es va beneficiar Efial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.