L’Ajuntament de Tortosa es personarà com a acusació particular en el cas Efial

El govern de Movem-PSC i ERC anuncia que votarà a favor d'una moció de la CUP en aquest sentit

Intervenció de l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan

L’Ajuntament de Tortosa es personarà com a acusació particular en el cas Efial, que instrueix l’Audiència Nacional contra la suposada trama de corrupció que afecta diversos municipis catalans, ja que l’alcalde, Jordi Jordan, ha anunciat que els partits que formen el govern local, Movem-PSC i ERC, votaran a favor de la moció que la CUP portarà dilluns al ple demanant la personació.

“Volem tenir tota la informació i ens hem de personar a la causa com Ajuntament quan hi ha una resolució judicial que diu que se’ns ha estafat 1,055 milions d’euros de recursos públics. És normal que com a nou govern ens vulguem personar per saber què va passar”, ha manifestat Jordan.

Es tracta del cas de la consultora Efial, contractada pels consistoris on, suposadament, intervenia en l’adjudicació de contractes públics per dirigir-los i eliminar la lliure competència. A Tortosa, la seva activitat estava vinculada, principalment, a l’empresa urbanística municipal GUMTSA, que en el moment dels fets investigats presidia Meritxell Roigé (Junts), l’anterior alcaldessa i ara cap de l’oposició.

La filtració del sumari del cas, ara fa dos mesos, va revelar que, després dels ajuntaments de Torredembarra i l’Ametlla de Mar, focus principals de les indagacions sobre el cas Efial, el de Tortosa havia estat el tercer més perjudicat econòmicament.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari