El mort viu

“No estaba muerto, estaba de parranda”… Crec que el procés està només de “parranda”, com cantava Peret en “El Muerto Vivo”.

Això no obstant, l’independentisme, o un tros d’ell, vol aprofitar la cimera hispanofrancesa per reanimar-lo una mica. Va ser el seu guru Carles Puigdemont qui, des de la seva talaia belga, va assenyalar l’oportunitat; la idea és, el món ens tornarà a mirar i hem d’aprofitar-ho. No sé si el món està per cimeres regionals…

Sigui com vulgui, triant Barcelona pel conclave, Pedro Sánchez reitera un escac a l’independentisme, i en van… ERC es veu obligat a fer un doble salt mortal; mentre la mà dreta –Pere Aragonès– exerceix d’amfitrió de l’esdeveniment, l’esquerra –Oriol Junqueras i cia.- es manifesta en contra per reivindicar el procés. Com el Dr. Jekyll i Mr. Hyde, ERC desdobla la personalitat. Un deliri.

Ara que s’ha posat de moda el despit, Junts i ERC aniran a la mateixa manifestació, sí, però amb pancartes diferents. Ja fa dies que es van cantar allò de Shakira a Piqué: “Perdón, ya cogí otro avión, aquí no vuelvo no quiero otra decepción. Tanto que te las das de campeón y cuando te necesitaba diste tu peor versión”. No tinc clar, però, qui és Shakira i qui és Piqué en aquesta relació, segurament tots dos reivindiquen el paper de la colombiana.

El que és cert és que l’amor -per què en diuen amor quan volen dir sexe?- entre Junts i ERC també s’ha acabat i aquí no tornaran perquè no volen una altra decepció. Mentre a la pancarta d’ERC hi diu que el procés no ha mort, només està de “parranda”, a la de Junts hi posa que el procés només té un final, la independència. I qui dies passa, anys empeny.

Junqueras ha dit que encapçalarà la facció republicana de la manifestació contra la cimera hispanofrancesa. Veurem com el reben els seus exsocis, vist com està el pati, res fa pensar que ho facin amb els braços oberts. Un retrobament incòmode, com el de Shakira i Piqué en una reunió de pares.

Deia l’escriptor i Premi Nobel de la Pau Elie Wiesel que “el contrari de l’amor no és l’odi, és la indiferència”. Doncs, això.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.