Els Estats Units donen llum verda al lecanemab, el fàrmac que frena l’avanç de l’Alzheimer

CEAFA ha assenyalat que és important “continuar investigant per comptar amb un diagnòstic primerenc i perquè aquest percentatge d'efectivitat augmenti”

La FDA, l’agència del medicament dels Estats Units, ha donat llum verda a la comercialització del lecanemab, el fàrmac que redueix fins a un 27% l’empitjorament dels símptomes de l’Alzheimer després de ser administrat durant 18 mesos. El medicament investigat per la farmacèutica japonesa Eisai i l’estatunidenca Biogen es vendrà amb el nom de Leqembi.

Al novembre, els científics van confirmar l’eficàcia del lecanemab i van insistir en la importància de continuar investigant els possibles efectes adversos del tractament.

El lecanemab és el “primer fàrmac que realment modifica el curs de la malaltia”: “Ja hi havia medicaments per tractar els símptomes, però aquest realment frena la deterioració cognitiva”, ha explicat el director de la Fundació Pasqual Maragall, Arcadi Navarro, en declaracions a El Periódico de Catalunya.

La Confederació Espanyola d’Alzheimer (CEAFA) també ha apuntat que “l’experiència ens fa ser prudents després del fracàs d’aducanumab”. “Els resultats revelen una efectivitat del 27%, que és infinitament més gran que el que tenim actualment. Des de CEAFA creiem que la via és continuar investigant per comptar amb un diagnòstic primerenc, ja que aquests fàrmacs com més aviat millor s’administrin millor; i, d’altra banda, continuar investigant aquest tipus de medicaments perquè el percentatge d’efectivitat augmenti”, ha indicat l’entitat.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari