2023. Piromusicals i bombes

Quan van sonar dissabte els primers petards a prop de casa molts gossos es van espantar i es van posar a bordar. Suposo que molts gats també es van dur uns bons ensurts. Passa també per la revetlla de Sant Joan. Hi ha gent que demana que no es tirin petards en aquestes ocasions per no espantar els animals. Ningú no els fa cas. Ni la nova llei de protecció dels animals ho contempla.

L’estrèpit dels petards també té un efecte especial en determinades persones. Són les que han vingut a casa nostra fugint de zones bombardejades o de conflicte. Algunes ho van explicar als mitjans de comunicació quan van arribar aquí procedents dels Balcans ara fa trenta anys. Aquell soroll els recordava el que havien patit a Sarajevo i d’altres ciutats atacades amb bombes i trets en el conflicte que va patir aquella zona.

En escoltar els petards i veure els coets que sobrevolaven Barcelona durant el piromusical he pensat en els milers d’ucraïnesos que han buscat refugi a casa nostra arran de la invasió i bombardeig del seu país per part de l’exèrcit rus. No n’he tingut cap a prop per preguntar-li com estava vivint aquest canvi d’any lluny d’Ucraïna.

El mateix soroll que per a molts és motiu de festa i celebració, per d’altres és sinònim d’ensurt, por, angoixa i records tristos.

Una cosa que li podríem demanar al 2023 és que l’espetec dels petards i els coets només es correspongui amb celebracions festives i no amb la mort i el dolor que comporten les bombes i els míssils que s’utilitzen a les guerres.

És demanar molt. Ho sé. Els pacifistes de tot el món fa temps que ho fan. Algun dia algú ho veurà. Feliç any nou i els que vinguin fins que arribi aquest dia!

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.