Montero té raó

Les dones han de poder anar a córrer quan i com vulguin, amb malles i a la nit. I han de poder beure sense necessitat de vigilar les seves copes, per molt de nit que sigui. Les respectives campanyes, a Galícia i a Madrid, que posen l’accent en la conducta de les víctimes de les agressions sexuals en lloc de posar-lo en els agressors, fomenten certament la cultura de la violació. Al marge d’altres consideracions, la ministra d’Igualtat del govern d’esquerres espanyol, Irene Montero (Podem), té raó; fent aquest tipus de campanya el PP fomenta la cultura de la violació. Això, sense parar atenció en els desafortunats comentaris d’alguns dels seus diputats o diputades. I què dir de Vox? Un partit d’extrema dreta que base gran part del seu èxit a atiar sense escrúpols aquest tipus de conductes i ara es fan els ofesos.

Llavors, on és la maldat de Montero, que ha escandalitzat a propis i estranys? Suposo que, com en el conte del nen de Hans Christian Andersen, el que no agrada és l’obvietat, que Montero hagi dit el que tothom veu i ningú gosa dir; en el cas del nen, que el rei anava nu, i en cas que ens ocupa, que polítics, en aquest cas del PP, fomenten la cultura de la violació. No sé si dir-ho, airejar-ho als quatre vents, ajuda poc o molt a erradicar la conducta, però callar-s’ho no hi ajuda gens.

Montero no ha inventat el concepte de la cultura de la violació, no ens enganyem. L’expressió va ser encunyada pel feminisme als anys 70, per tant, té un llarg recorregut, i es refereix principalment al conjunt de creences, idees i actituds que justifiquen i normalitzen la violència sexual i que, segons l’ONU, és “omnipresent”. És a dir, present a tot arreu al mateix temps. Així, a la política espanyola, també.

Obro parèntesi: Tot plegat no amaga, ni tan sols dissimula, tampoc sé si ho pretén, les escletxes que presenta la llei del només sí és sí, i que, en lloc d’amargar el cap sota l’ala i entossudir-se en una defensa numantina, caldria corregir de forma immediata. Amb la millor de les intensions, la llei és vulnerable i cal buscar solucions. El tanco.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.