Alerten del risc de la Superilla de l’Eixample: “Crearà una ciutat de primera i una de segona”

L'organització Converses a Catalunya ha criticat que es concentrarà “tota la contaminació i la circulació sobre els dos terços de carrers restants”

Imatge virtual de la plaça que ocuparà la cruïlla Consell de Cent-Rocafort (Ajuntament de Barcelona)
Imatge virtual de la plaça que ocuparà la cruïlla Consell de Cent-Rocafort (Ajuntament de Barcelona).

L’entitat Converses a Catalunya ha posat el focus en els riscos de la Superilla de l’Eixample, projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona: “Crearà una ciutat de primera i una altra de segona dins del mateix Eixample”, ha assegurat.

L’organització ha indicat que posaria en perill l’essència del Pla Cerdà, que “va concebre la nova ciutat d’una manera igualitària” amb l’objectiu d’oferir “una mateixa amplitud de carrer de 20 metres per a tota la xarxa viària, amb l’excepció d’uns pocs carrers transcendentals de 50 metres”.

Crear un terç de carrers privilegiats

No hi havia carrers de primera o de segona categoria i no s’afavoria més a uns propietaris, a uns veïns o uns comerciants que a uns altres”, ha explicat. Ha afegit que els carrers tenien “idèntica disponibilitat d’arbres cada 20 metres”.

Ha alertat que el projecte de la Superilla del Govern d’Ada Colau destruirà aquest concepte d’igualtat promogut per Cerdà, que vol “crear un terç de carrers privilegiats, sense trànsit i amb simulacres de verd”. “Es gentrificaran i augmentaran els pisos turístics, mentre es descarregarà tota la contaminació i la circulació sobre els dos terços de carrers restants”, ha previst.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Alerten del risc de la Superilla de l’Eixample: “Crearà una ciutat de primera i una de segona””

  1. Barcelona está llena de calles de segunda y de primera; que ridiculez el argumento.
    Que levante la mano las calles que quieren ruido, polución,… y que las hagan calles de primera, con estos argumentos.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.