Les restriccions d’aigua en 514 municipis afectaran el sector primari i els usos recreatius

També es limitarà el consum domèstic pel que fa al reg de jardins i l'ompliment de piscines i fonts

  Aixeta sense aigua

  La decisió del Govern de la Generalitat de declarar aquest dimarts l’alerta per sequera a la conca del Ter-Llobregat i al pantà Darnius-Boadella suposarà que 27 comarques catalanes i un total de 514 municipis estiguin sota restriccions de consum d’aigua. Les limitacions afectaran el sector primari, el secundari i els usos recreatius, mentre que el consum domèstic o de boca estarà totalment garantit.

  Concretament, pel que fa al sector primari, s’haurà de reduir un 25% el consum d’aigua per a reg agrícola i un 10% per a usos ramaders. En l’àmbit de la indústria, les restriccions obliguen a disminuir un 5% l’aigua destinada a aquests usos i, en l’àmbit recreatiu, caldrà reduir un 30% el consum d’aigua per a usos que impliquin reg i un 5% en altres usos recreatius.

  Amb relació a les restriccions en l’àmbit domèstic, les limitacions no afecten aspectes bàsics quotidians, sinó que es restringeixen el reg de jardins i zones verdes, l’ompliment de piscines i de fonts ornamentals i el rentat de cotxes particulars. A més, es prohibeix que els particulars rentin el carrer amb aigua corrent. En termes generals, el consum d’aigua es fixa en un màxim de 250 litres diaris per persona.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides