Les restriccions d’aigua en 514 municipis afectaran el sector primari i els usos recreatius

També es limitarà el consum domèstic pel que fa al reg de jardins i l'ompliment de piscines i fonts

    Aixeta sense aigua

    La decisió del Govern de la Generalitat de declarar aquest dimarts l’alerta per sequera a la conca del Ter-Llobregat i al pantà Darnius-Boadella suposarà que 27 comarques catalanes i un total de 514 municipis estiguin sota restriccions de consum d’aigua. Les limitacions afectaran el sector primari, el secundari i els usos recreatius, mentre que el consum domèstic o de boca estarà totalment garantit.

    Concretament, pel que fa al sector primari, s’haurà de reduir un 25% el consum d’aigua per a reg agrícola i un 10% per a usos ramaders. En l’àmbit de la indústria, les restriccions obliguen a disminuir un 5% l’aigua destinada a aquests usos i, en l’àmbit recreatiu, caldrà reduir un 30% el consum d’aigua per a usos que impliquin reg i un 5% en altres usos recreatius.

    Amb relació a les restriccions en l’àmbit domèstic, les limitacions no afecten aspectes bàsics quotidians, sinó que es restringeixen el reg de jardins i zones verdes, l’ompliment de piscines i de fonts ornamentals i el rentat de cotxes particulars. A més, es prohibeix que els particulars rentin el carrer amb aigua corrent. En termes generals, el consum d’aigua es fixa en un màxim de 250 litres diaris per persona.

    (Visited 71 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari